Asztalitenisz eredmény

Hétvégén rendezték meg a fiatal asztaliteniszezőknek, az Univer Kupáért versenyt Kecskeméten, a Damjanich János Általános Iskola tornatermében. Ahol a következő eredmények születtek:

Tovább »

Univer KTE hírek

2012. október 27-én rendezte meg az Univer-KTE Kft. Birkózó Szakosztálya a Gladiolus-kupa – Felnőtt Szabadfogású Női, Férfi Birkózó Országos Bajnokságot a Messzi István Sportcsarnokban. A verseny 2 szőnyegen zajlott, melyeken 99 tehetséges fiatal birkózott. Az Univer-KTE Kft. női birkózója, Rádi Brigitta bajnoki aranyat szerzett, 72 kg-ban, testvére, Nikoletta 3. helyezést ért el az 55 kg-osok között. Az Univer-KTE Kft. férfi versenyzői – Hengán Csaba, Bábszky Gergő, Bányi Olivér és Molnár Tamás – a pontversenyben bronzérmet szerzett. Edzők: Tihanics Tibor, Majer Roland, Gödény Róbert, Kovács Sándor Pál.
Támogatók: Univer Szövetkezeti Zrt., Kecskemét Megyei jogú Város Önkormányzata, M+F Toyota Autó Kft., Gladiolus Kft., Siegenia Aubi Kft., KFV Kft., Zöld NRG Agent Kft., Máté-Ker Kft., Molnár Fatelep, Kiskunfélegyházi Malom Kft., Bácsvíz Zrt., Szikrai Borászati Kft., Flaga Gáz Kft., Kisbugaci Étterem, Print 2000 Nyomda Kft., Delta Faktor Zrt., Duna House Kft., Mc’ donald’s,  Szentkirályi Ásványvíz Kft.

2012. október 28-án rendezték meg a B kategóriás férfi párbajtőr versenyt, Szegeden. A 42 induló közül 3 versenyző az Univer KTE Kft. Vívó Szakosztály színeiben versenyzett. Sándor Áron 7., Kardos Tamás 9. és Erdélyi Ádám a 25. helyen végzett.

2012. október 30-31-e között rendezte meg a Magyar Asztalitenisz Szövetség a Serdülő országos csapat és egyéni bajnokságot az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban, Budapesten. Az Univer-KTE Kft. Asztalitenisz Szakosztálya szép eredményekkel térhetett haza, hiszen a csapatbajnokságon Imre Leila, Gál Alexandra és Orosz Adrienn a harmadik helyet szerezte meg, míg szerdán, az egész versenyen egy szettet vesztő Imre Leila egyéniben aranyérmes lett.

A november hónap nagyszerű eredménnyel indult az Univer-KTE Kft. asztaliteniszezői számára, ugyanis november 1-2. között rendezték meg az Országos Ifjúsági Top 12-ek versenyét, Budapesten, az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban. A 15 éves, serdülő korú Imre Leila az ifjúsági korú versenyzők között 2. helyezést ért el. Leilának a verseny folyamán csak egy veresége lett a győztes Nagyváradi Mercédesztől.

Asztalitnisz eredmény

Az elmúlt hétvégén (2012. október 20-22.) rendezték meg Budapesten, az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban az Ifjúsági Leány „Huszak Bajnokságot”. A versenyen 5 csoport vett részt, az egyes csoportokon belül körmérkőzéses rendszerben folyt a megmérettetés. Az Univer-KTE Kft. asztaliteniszezője, a serdülőkorú Imre Leila 6 győzelemmel és 70 ponttal, ezüstéremmel tért haza a bajnokságról, ami rendkívüli eredmény a szakosztálynak. Az első helyezést Hepke Johanna (Statisztika PSC ) szerezte meg, 9 győzelemmel és 80 ponttal.

Asztalitenisz eredmény

A Dániaban megrendezett Európa Bajnoksagon hatalmas sikert ért el Madarász Dóra aki párosban bronzérmet szerzett a holland Eerlanddal az oldalán.
Egyéniben is jól szerepelt Dóra, megnyerte 4 fős csoportját, ezzel feljutott a 64 főtáblára. Itt nyert még egy kört és kikapott kinai de spanyol spanyol színekben induló Shen Yanfeitől, aki a verseny első kiemeltje volt.

Bajnoki aranyak az Univer-KTE súlyemelőitől

2012. október 5-6-án, Budapesten rendezték meg a Felnőtt Országos Bajnokságot, ahol az Univer-KTE súlyemelői is dobogóra léptek.

Megyeri Dávid ifjúsági versenyzőként először indult a felnőtt OB-n, és egyéni csúcsát megjavítva, 76 kg-os (78; 98) teljesítménnyel, ötödik helyen végzett. Dávid részére ez versenytapasztalat szerzés szempontjából volt fontos.

Az Univer női versenyzői is megkezdték az éremgyűjtést. Kasza Adrienn 48 kg-os súlycsoportban, 93 kg-os (40; 53) eredménnyel bronzérmet szerzett. Adriennek két héten belül másodszor kellett hoznia a 48 kg-os súlycsoportot, rutinos versenyzőként nem jelentett számára gondot, ezt jelezte az 53 kg-os lökés egyéni csúcs.

Kasza-Kovács Klára az 58 kg-osok mezőnyében készült meglepetésre. Három érvényes szakító gyakorlattal (55; 58; 60) holtversenyben állt a szombathelyi Geröly Lillával. Lökésben az Univer emelője nem hagyott kétséget, hogy ezen a napon ki a jobb és 78 kg-os lökéssel megnyerte versenyt, megszerezve első felnőtt országos bajnoki címét. Klára 138 kg-os összetett eredménye ifjúsági országos csúcsot is jelentett számára.

Nagy Noel, aki címvédőként érkezett a bajnokságra, 77 kg-os súlycsoportban, már a szakítás után 117 kg-os gyakorlattal 2 kg-os előnyre tett szert, amit a 150 kg-os lökés bemutatásával tovább növelt, 267 kg-os összetett eredménnyel Magyar Bajnok lett.

Tölli László 105 kg-ban 5 jó gyakorlattal 275 kg-os (120; 155) eredménnyel Gyurkovics Ferenc mögött második helyen végzett és ezüstérem került a nyakába.

Patkós Krisztián a +105 kg-os kategóriában 267 kg (115; 152) ötödik helyen végzett, ami nagyon szép eredmény, hisz súlycsoportjában indult az egyetlen súlyemelő londoni olimpikon Nagy Péter, aki bezsebelte a bajnoki aranyat.

Összességében mindenki szépen szerepelt –mondta Bálint Csaba edző. Kasza Gyuri bácsival már a Messzi István emlékversenyen láttuk, hogy egyre jobb formában vannak a versenyzőink, szerencsére a nagyobb sérülések is elkerülték a csapatot. Örülök,hogy Kasza Gyuri bácsival közösen sikerült a versenyzők formáját átmenteni az OB-ra, hisz 2-3 hete még az ifjúsági, valamint masters világbajnokságon szerepeltünk nagyon eredményesen. Fiatalok részére még lesz egy nagy erőpróba decemberben, az utánpótlás OB, ahol újabb bajnoki aranyakban bízunk.

Héjja János a Megyei Súlyemelő Szövetség elnöke szerint megérdemelte ez a kis csapat a sikert, hiszen rengeteget dolgoztak ebben a felkészülésben. Figyelemmel kísérem kecskeméti csapat munkáját, rendszeresen tartom a kapcsolatot Bálint Csabával, aki beszámolt a nemzetközi eredményekről is. Nagy eredmény, hogy Nagy Noel képes volt megvédeni tavalyi bajnoki címét.

Herczeg Antal szakosztály elnök, aki végig jelen volt a versenyen, elmondta, hogy ez a siker a névadó támogató Univer Cégcsoportnak és Kecskemét város támogatásának is köszönhető, hiszen biztosítva volt a felkészülés.

További támogatóink: Kecskeméti McDonald’s, Gong Rádió, Herczeg és Társa Kft., Family Market Kft., Phoenix Mecano Kft., Félegyházi Malom Kft., Fornetti Kft., Kisbugaci Étterem, Malom Tésztaház.

Tovább »

Súlyemelő ifjúsági EB és VB

Kasza-Kovács Klára az Univer-KTE súlyemelője, a ifjúsági válogatott tagjaként vett részt a Bukarestben megrendezett Európa Bajnokságon, valamint Kassán a Világbajnokságon.

Az Univer-KTE versenyzője első Európa Bajnokságán az 58 kg-os súlycsoportban 13. helyen végzett, 133 kg-os (54; 79) teljesítménnyel. Lökés fogásnemben 79 kg-os eredménye új országos csúcs. Bukarestből alig érkezett haza, már készülhetett a Világbajnokságra, két verseny között, alig két hét telt el. Klári nagyon szép versenyzéssel, három jó fogást bemutatva 61 kg-ra javította az országos csúcsot, majd 76 kg-os lökésével 137 kg összetett eredményt ért el, ami megegyezik az országos csúccsal. Klári részére ez a világbajnoki kilencedik helyet jelentette.

Bálint Csaba edző elmondta, hogy Klári a nyarat nagyon keményen végig edzette, 4 hétig edzőtáborban készült, aminek meglett az eredménye, hiszen mindkét fogásnemben megjavította az országos csúcsot. A szép eredmények mellett megtisztelő feladatot is kapott, Klári lett az ifjúsági válogatott csapatkapitánya.

Nagyon örülök, hogy a masters versenyzők mellett, ifjúsági versenyzőnk is bemutatkozott a világversenyeken, ez igazolja, hogy magas színvonalú szakmai munka folyik a szakosztályban, Klári mellett még három versenyzőnk tagja a Héraklész bajnok programnak – mondta Herczeg Antal szakosztályelnök.

Hétvégén újabb feladat vár az Univer-KTE (Kasza Adrienn, Kasza-Kovács Klára, Megyeri Dávid, Nagy Noel, Tölli László és Patkós Krisztián) súlyemelőire, hiszen a Felnőtt Országos Bajnokságon kell dobogóra lépni.

Külön köszönet a támogatóknak: Herczeg és Társa Kft., Univer Cégcsoport, Gong Rádió, Kecskeméti McDonald’s, Kecskeméti Önkormányzat, Malom Tésztaház, Family Market, hogy segítették sportolóink felkészülését.

Tovább »

Az Univer-KTE Kft. Birkózó Szakosztályának sikerei a világbajnokságon és az utánpótlás versenyeken

Szeptember 18-23-ig, hat napon át küzdöttek a világ legkiválóbb veterán birkózói Budaörsön, három szőnyegen (35 évtől 70 éves korig, különböző súlycsoportokban és korcsoportokban). A mintegy 700 induló között (köztük 60 magyarral) észak-afrikai, mongóliai, japán, kanadai, amerikai, európai, a volt szovjet utódállamokból, Ukrajnától Kamcsatkáig, szinte minden nemzet fiai vívtak hatalmas (olykor szó szerint „vérre menő”) küzdelmeket. Mindezeket figyelembe véve igazán példaértékű az Univer-KTE három versenyzője, Sipos Csaba (I-es divízió) bronzérme a kötöttfogású küzdelmekben és ezüstérme szabadfogásban, 69 kg-ban. Ugyancsak 69 kg-ban, sérült bokával szerzett egy-egy bronzérmet Tihanics Tibor kötött- és szabadfogásban (II-es divízióban). A legidősebb korosztályban (III-as divízió) Juhász Imre se akart lemaradni a fiatalabbaktól és kötöttfogásban is, szabadfogásban is – a 63 kg-osok között – ezüstérmet hozott Kecskemétre. A magyar csapat egyébként mindkét fogásnemben első lett a világ legjobbjai között. Az Univer-KTE Kft. birkózóinak sikereit (3 versenyző – 6 érem!) különösen kiemeli, hogy a dobogós helyekért mindhármuknak a nagy múltú „szovjet iskola” versenyzőit kellett legyőzniük (Tihanicsnak mindkét fogásnemben kettőt is). Kiváló példa ez birkózó utánpótlásunk részéré, hiszen a céltudatos, kitartó és szakszerűen végzett munka, a sportág iránti alázat vezet csak (némi szerencsével) a legmagasabb csúcsokra, hozza el a legnagyobb eredményeket!

A kiváló szakmai munkának köszönhetően az Univer-KTE Kft. Birkózó Szakosztályának utánpótlás korú versenyzői nem is vallottak szégyent, hiszen ugyanebben az időpontban szép sikereket értek el ők is. Szeptember 15-én, a budapesti diák kötöttfogású csapatbajnokságon 17 szakosztály közül az előkelő 4. helyen végeztek, ami azt jelenti, hogy csak két fővárosi és egy vidéki csapat előzte meg a szakosztály ifjú tehetségeit. A sikerek és az izgalmak ezzel nem értek véget, hiszen másnap a serdülő csapat mérettette meg magát, a bajnokság 11. helyezését szerezve meg.

A következő küzdelem Orosházán váratott magára, szeptember 22-én itt került megrendezésre az ifjúsági országos bajnokság szabadfogásban, ahol Román Tamás 58 kg-ban 3. helyen végzett, rendkívül kiélezett versenyben, hiszen döntőbe jutása csupán 5 másodpercen múlott, mivel tussolta ellenfelét, akit csak az idő lejárta tudott megmenteni a tustól. A tehetséges Aszódi Rita szintén 3. helyezést ért el, 65 kg-ban. Ez azért is nagyszerű eredmény, hiszen utóbbi két versenyző korkedvezménnyel indulhatott a versenyen. Magasabb súlycsoportban is sikerült bronzérmet szereznie az Univer-KTE Kft. Birkózó Szakosztályának, hiszen Orbán Balázs 76 kg-ban 3. helyen végzett.

Tovább »

Masters Súlyemelő Világbajnokság

Az elmúlt héten rendezték Ukrajnában (Lviv) a Masters Súlyemelő Világbajnokságot, ahol az Univer-KTE Súlyemelői is dobogóra léptek, és hatalmas sikert arattak.

Kasza Adrienn kezdte a sikersorozatot, W35 korcsoport 48 kg-os súlycsoportjában, egyéni legjobbját megjavítva 93 kg (43; 50) teljesített és ezüstérmes lett. Adrienn ebben az évben tért vissza a súlyemelés világába, korábban a felnőtt válogatott tagjaként öregbítette Kecskemét hírnevét.

Kasza György, Adrienn édesapja, rutinos mastersként érkezett a versenyre, hisz ez már a sokadik világbajnoksága volt. Ennek megfelelően versenyzett az M65 korcsoport 56 kg-os mezőnyben, 107 kg-ot (50; 57) teljesítve két japán versenyző mögött harmadik helyen végzett, és így bronzérmes lett.

Az ezüst és bronzérem után bearanyozódtak az Univer-KTE súlyemelőinek napjai hisz, dobogóra lépett Takács Erika W40 +75kg súlycsoportban. Erika már korábban is volt világbajnok, most pedig esélyt sem adva ellenfeleinek 5 jó fogást bemutatva 167 kg-os (72; 95) teljesítménnyel védte meg világbajnoki címét, és állhatott fel a dobogó tetejére. Takács Erika korcsoportja legeredményesebb versenyzője lett, az abszolút sorrendben pedig a negyedik legjobb eredményt érte el.

Nagy Noel következett, aki megmutatta a magyar virtus, az M40 77kg-os mezőnyben, mert szakításban a 117 kg-os gyakorlattal 9 kg-os előnyre tett szert, amit lökésben 135 kg-os gyakorlattal tovább növelt. 252 kg-os összetett eredménye a világbajnoki címet jelentette a részére, Nagy Noel erejét jelenti, hogy 159 kg-on ígéretes világcsúcs kísérletet mutatott be.

Maximálisan elégedett vagyok a masters súlyemelőink eredményeivel –mondta Bálint Csaba az Univer-KTE edzője – rengeteg munka van a két világbajnoki cím, az ezüst és bronzéremben. Munka és család mellett, heti négy edzéssel készültek a versenyzők, ami nagyon jó hatással volt az utánpótláskorú versenyzőkre is. Kasza Adrienn és Nagy Noel részére lesz még egy nagy feladat, hisz két hét múlva lesz a Felnőtt Országos Bajnokság, és az eredményeik alapján bejutottak a súlycsoportonkénti legjobb hat versenyző mezőnyébe. Adrienntől érmet várok, Noeltől pedig, hogy megvédje a tavalyi országos bajnoki címét.

Tovább »

Asztalitenisz hír

Tegnap Celldömölkön elkezdte az idei szezont a Univer KTE Kaló-Méh férfi extra ligás csapata. Az ellenfél az elmúlt két év bajnoka és az idei év nagy esélyese volt.
Mérkőzés előtt a kecskeméti csapatból megsérült Do Phuong Nam aki csak egy mérkőzést tudott játszani azt is sérülten.

CVSE Swietelsky-Wewalka – Univer KTE Kaló-Méh  8 : 2
Győztek: Sebestyén Péter

Összességében elmondható, hogy a tisztes helytállás volt a cél. Sebestyén kimagaslóan játszott, hiszen az ellenfél többszörös válogatott játékosát Nagy Krisztiánt is legyőzte.

Asztalitenisz toborzó