Az Univer-KTE Kft. Birkózó Szakosztályának sikerei a világbajnokságon és az utánpótlás versenyeken

Szeptember 18-23-ig, hat napon át küzdöttek a világ legkiválóbb veterán birkózói Budaörsön, három szőnyegen (35 évtől 70 éves korig, különböző súlycsoportokban és korcsoportokban). A mintegy 700 induló között (köztük 60 magyarral) észak-afrikai, mongóliai, japán, kanadai, amerikai, európai, a volt szovjet utódállamokból, Ukrajnától Kamcsatkáig, szinte minden nemzet fiai vívtak hatalmas (olykor szó szerint „vérre menő”) küzdelmeket. Mindezeket figyelembe véve igazán példaértékű az Univer-KTE három versenyzője, Sipos Csaba (I-es divízió) bronzérme a kötöttfogású küzdelmekben és ezüstérme szabadfogásban, 69 kg-ban. Ugyancsak 69 kg-ban, sérült bokával szerzett egy-egy bronzérmet Tihanics Tibor kötött- és szabadfogásban (II-es divízióban). A legidősebb korosztályban (III-as divízió) Juhász Imre se akart lemaradni a fiatalabbaktól és kötöttfogásban is, szabadfogásban is – a 63 kg-osok között – ezüstérmet hozott Kecskemétre. A magyar csapat egyébként mindkét fogásnemben első lett a világ legjobbjai között. Az Univer-KTE Kft. birkózóinak sikereit (3 versenyző – 6 érem!) különösen kiemeli, hogy a dobogós helyekért mindhármuknak a nagy múltú „szovjet iskola” versenyzőit kellett legyőzniük (Tihanicsnak mindkét fogásnemben kettőt is). Kiváló példa ez birkózó utánpótlásunk részéré, hiszen a céltudatos, kitartó és szakszerűen végzett munka, a sportág iránti alázat vezet csak (némi szerencsével) a legmagasabb csúcsokra, hozza el a legnagyobb eredményeket!

A kiváló szakmai munkának köszönhetően az Univer-KTE Kft. Birkózó Szakosztályának utánpótlás korú versenyzői nem is vallottak szégyent, hiszen ugyanebben az időpontban szép sikereket értek el ők is. Szeptember 15-én, a budapesti diák kötöttfogású csapatbajnokságon 17 szakosztály közül az előkelő 4. helyen végeztek, ami azt jelenti, hogy csak két fővárosi és egy vidéki csapat előzte meg a szakosztály ifjú tehetségeit. A sikerek és az izgalmak ezzel nem értek véget, hiszen másnap a serdülő csapat mérettette meg magát, a bajnokság 11. helyezését szerezve meg.

A következő küzdelem Orosházán váratott magára, szeptember 22-én itt került megrendezésre az ifjúsági országos bajnokság szabadfogásban, ahol Román Tamás 58 kg-ban 3. helyen végzett, rendkívül kiélezett versenyben, hiszen döntőbe jutása csupán 5 másodpercen múlott, mivel tussolta ellenfelét, akit csak az idő lejárta tudott megmenteni a tustól. A tehetséges Aszódi Rita szintén 3. helyezést ért el, 65 kg-ban. Ez azért is nagyszerű eredmény, hiszen utóbbi két versenyző korkedvezménnyel indulhatott a versenyen. Magasabb súlycsoportban is sikerült bronzérmet szereznie az Univer-KTE Kft. Birkózó Szakosztályának, hiszen Orbán Balázs 76 kg-ban 3. helyen végzett.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.