Súlyemelő ifjúsági EB és VB

Kasza-Kovács Klára az Univer-KTE súlyemelője, a ifjúsági válogatott tagjaként vett részt a Bukarestben megrendezett Európa Bajnokságon, valamint Kassán a Világbajnokságon.

Az Univer-KTE versenyzője első Európa Bajnokságán az 58 kg-os súlycsoportban 13. helyen végzett, 133 kg-os (54; 79) teljesítménnyel. Lökés fogásnemben 79 kg-os eredménye új országos csúcs. Bukarestből alig érkezett haza, már készülhetett a Világbajnokságra, két verseny között, alig két hét telt el. Klári nagyon szép versenyzéssel, három jó fogást bemutatva 61 kg-ra javította az országos csúcsot, majd 76 kg-os lökésével 137 kg összetett eredményt ért el, ami megegyezik az országos csúccsal. Klári részére ez a világbajnoki kilencedik helyet jelentette.

Bálint Csaba edző elmondta, hogy Klári a nyarat nagyon keményen végig edzette, 4 hétig edzőtáborban készült, aminek meglett az eredménye, hiszen mindkét fogásnemben megjavította az országos csúcsot. A szép eredmények mellett megtisztelő feladatot is kapott, Klári lett az ifjúsági válogatott csapatkapitánya.

Nagyon örülök, hogy a masters versenyzők mellett, ifjúsági versenyzőnk is bemutatkozott a világversenyeken, ez igazolja, hogy magas színvonalú szakmai munka folyik a szakosztályban, Klári mellett még három versenyzőnk tagja a Héraklész bajnok programnak – mondta Herczeg Antal szakosztályelnök.

Hétvégén újabb feladat vár az Univer-KTE (Kasza Adrienn, Kasza-Kovács Klára, Megyeri Dávid, Nagy Noel, Tölli László és Patkós Krisztián) súlyemelőire, hiszen a Felnőtt Országos Bajnokságon kell dobogóra lépni.

Külön köszönet a támogatóknak: Herczeg és Társa Kft., Univer Cégcsoport, Gong Rádió, Kecskeméti McDonald’s, Kecskeméti Önkormányzat, Malom Tésztaház, Family Market, hogy segítették sportolóink felkészülését.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.