Bajnoki aranyak az Univer-KTE súlyemelőitől

2012. október 5-6-án, Budapesten rendezték meg a Felnőtt Országos Bajnokságot, ahol az Univer-KTE súlyemelői is dobogóra léptek.

Megyeri Dávid ifjúsági versenyzőként először indult a felnőtt OB-n, és egyéni csúcsát megjavítva, 76 kg-os (78; 98) teljesítménnyel, ötödik helyen végzett. Dávid részére ez versenytapasztalat szerzés szempontjából volt fontos.

Az Univer női versenyzői is megkezdték az éremgyűjtést. Kasza Adrienn 48 kg-os súlycsoportban, 93 kg-os (40; 53) eredménnyel bronzérmet szerzett. Adriennek két héten belül másodszor kellett hoznia a 48 kg-os súlycsoportot, rutinos versenyzőként nem jelentett számára gondot, ezt jelezte az 53 kg-os lökés egyéni csúcs.

Kasza-Kovács Klára az 58 kg-osok mezőnyében készült meglepetésre. Három érvényes szakító gyakorlattal (55; 58; 60) holtversenyben állt a szombathelyi Geröly Lillával. Lökésben az Univer emelője nem hagyott kétséget, hogy ezen a napon ki a jobb és 78 kg-os lökéssel megnyerte versenyt, megszerezve első felnőtt országos bajnoki címét. Klára 138 kg-os összetett eredménye ifjúsági országos csúcsot is jelentett számára.

Nagy Noel, aki címvédőként érkezett a bajnokságra, 77 kg-os súlycsoportban, már a szakítás után 117 kg-os gyakorlattal 2 kg-os előnyre tett szert, amit a 150 kg-os lökés bemutatásával tovább növelt, 267 kg-os összetett eredménnyel Magyar Bajnok lett.

Tölli László 105 kg-ban 5 jó gyakorlattal 275 kg-os (120; 155) eredménnyel Gyurkovics Ferenc mögött második helyen végzett és ezüstérem került a nyakába.

Patkós Krisztián a +105 kg-os kategóriában 267 kg (115; 152) ötödik helyen végzett, ami nagyon szép eredmény, hisz súlycsoportjában indult az egyetlen súlyemelő londoni olimpikon Nagy Péter, aki bezsebelte a bajnoki aranyat.

Összességében mindenki szépen szerepelt –mondta Bálint Csaba edző. Kasza Gyuri bácsival már a Messzi István emlékversenyen láttuk, hogy egyre jobb formában vannak a versenyzőink, szerencsére a nagyobb sérülések is elkerülték a csapatot. Örülök,hogy Kasza Gyuri bácsival közösen sikerült a versenyzők formáját átmenteni az OB-ra, hisz 2-3 hete még az ifjúsági, valamint masters világbajnokságon szerepeltünk nagyon eredményesen. Fiatalok részére még lesz egy nagy erőpróba decemberben, az utánpótlás OB, ahol újabb bajnoki aranyakban bízunk.

Héjja János a Megyei Súlyemelő Szövetség elnöke szerint megérdemelte ez a kis csapat a sikert, hiszen rengeteget dolgoztak ebben a felkészülésben. Figyelemmel kísérem kecskeméti csapat munkáját, rendszeresen tartom a kapcsolatot Bálint Csabával, aki beszámolt a nemzetközi eredményekről is. Nagy eredmény, hogy Nagy Noel képes volt megvédeni tavalyi bajnoki címét.

Herczeg Antal szakosztály elnök, aki végig jelen volt a versenyen, elmondta, hogy ez a siker a névadó támogató Univer Cégcsoportnak és Kecskemét város támogatásának is köszönhető, hiszen biztosítva volt a felkészülés.

További támogatóink: Kecskeméti McDonald’s, Gong Rádió, Herczeg és Társa Kft., Family Market Kft., Phoenix Mecano Kft., Félegyházi Malom Kft., Fornetti Kft., Kisbugaci Étterem, Malom Tésztaház.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.