Masters Súlyemelő Világbajnokság

Az elmúlt héten rendezték Ukrajnában (Lviv) a Masters Súlyemelő Világbajnokságot, ahol az Univer-KTE Súlyemelői is dobogóra léptek, és hatalmas sikert arattak.

Kasza Adrienn kezdte a sikersorozatot, W35 korcsoport 48 kg-os súlycsoportjában, egyéni legjobbját megjavítva 93 kg (43; 50) teljesített és ezüstérmes lett. Adrienn ebben az évben tért vissza a súlyemelés világába, korábban a felnőtt válogatott tagjaként öregbítette Kecskemét hírnevét.

Kasza György, Adrienn édesapja, rutinos mastersként érkezett a versenyre, hisz ez már a sokadik világbajnoksága volt. Ennek megfelelően versenyzett az M65 korcsoport 56 kg-os mezőnyben, 107 kg-ot (50; 57) teljesítve két japán versenyző mögött harmadik helyen végzett, és így bronzérmes lett.

Az ezüst és bronzérem után bearanyozódtak az Univer-KTE súlyemelőinek napjai hisz, dobogóra lépett Takács Erika W40 +75kg súlycsoportban. Erika már korábban is volt világbajnok, most pedig esélyt sem adva ellenfeleinek 5 jó fogást bemutatva 167 kg-os (72; 95) teljesítménnyel védte meg világbajnoki címét, és állhatott fel a dobogó tetejére. Takács Erika korcsoportja legeredményesebb versenyzője lett, az abszolút sorrendben pedig a negyedik legjobb eredményt érte el.

Nagy Noel következett, aki megmutatta a magyar virtus, az M40 77kg-os mezőnyben, mert szakításban a 117 kg-os gyakorlattal 9 kg-os előnyre tett szert, amit lökésben 135 kg-os gyakorlattal tovább növelt. 252 kg-os összetett eredménye a világbajnoki címet jelentette a részére, Nagy Noel erejét jelenti, hogy 159 kg-on ígéretes világcsúcs kísérletet mutatott be.

Maximálisan elégedett vagyok a masters súlyemelőink eredményeivel –mondta Bálint Csaba az Univer-KTE edzője – rengeteg munka van a két világbajnoki cím, az ezüst és bronzéremben. Munka és család mellett, heti négy edzéssel készültek a versenyzők, ami nagyon jó hatással volt az utánpótláskorú versenyzőkre is. Kasza Adrienn és Nagy Noel részére lesz még egy nagy feladat, hisz két hét múlva lesz a Felnőtt Országos Bajnokság, és az eredményeik alapján bejutottak a súlycsoportonkénti legjobb hat versenyző mezőnyébe. Adrienntől érmet várok, Noeltől pedig, hogy megvédje a tavalyi országos bajnoki címét.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.